Kényeztesd magad

Vargha Zsuzsa

A kiegyensúlyozott, boldog kismama számíthat rá, hogy babája is nyugodt, békés pici lesz. A kényeztetést már jobb, ha a terhesség ideje alatt elkezdjük – és nem mással, mint saját magunkkal!

Nem kell, hogy a terhesség a kellemetlenségekről szóljon. Igen, sajnos akadnak azok is – a fájó derék, a viszkető bőr, a vizesedő lábak mind velejárói a legszebb hónapoknak. Ezek azonban csak időleges panaszok, és egy kis kényeztetéssel enyhíteni lehet őket.

Természetes gyógymódok

  • A láb ilyenkor pluszterheket cipel, ezért érdemes rá odafigyelni.  A sós, aromás, nyugtató lábfürdő csodákra képes. Ha még egy kis levendulát és cickafarkot is adunk hozzá, garantáltan megkönnyebbül, felfrissül a lábunk. A fürdő a duzzadtságot is csökkenti.
  • Gyomorégés ellen a nyugtató kamilla és citromfű teák a leghatásosabbak. Ne feledjük, hogy egyre kevesebb lesz a hely odabenn, így a gyomornak is szüksége van egy kis segítségre. Naponta egy-két csésze fodormentával jelentősen csökkenthetők a gyomorbántalmak.

Szépítkezzünk!

  • Attól, hogy több időt vagyunk otthon, még nem szabad elhagynunk magunkat. Keressük fel a kozmetikust, egy arcmasszázs mindenkinek jól esik, hát még egy kismamának. Sok esetben nincsenek külső jelei, de a bőrünk is változik a babavárás közben, és szüksége van egy kis odafigyelésre.
  • Látogassuk meg a fodrászunkat is. Jobban esik reggel a tükörbe nézni, ha mi magunk is szépnek látjuk magunkat. Manapság már a hajfestékek hatóanyagai nem károsak a picire, de azért nem árt, ha előtte kikérjük egy szakember véleményét is. A hajunk sokkal gyorsabban zsírosodik ebben az időszakban, de megfelelő samponokkal ez is kezelhető.

A legfinomabb érintés

  • Ne feledjük: hárman vagyunk, nem csupán ketten. A terhesség hónapjaiba is vonjuk be a párunkat, hiszen ő ekkor még nem sokat érzékel a piciből. Beszélgessünk esténként, miközben a keze a pocakunkon pihen, várva, hátha ő is érez egy kis bokszoló praclit a tenyere alatt. Engedjük, hogy masszírozzon, akár a hátunkat, akár a lábunkat. Neki is jót tesz, ha kényeztethet bennünket, és valljuk be: nincs az a gyógytea, ami jobban megnyugtatna, mint a párunk ölelése.
Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink