Hogy ne legyél csíkos- krémek striák ellen

Vargha Zsuzsa

A striák kialakulásához sok minden vezethet: hirtelen hízás, fogyás és növekedés. Ettől függetlenül mindig ugyanúgy kell eljárnunk, ha eltüntetni vagy épp megelőzni akarjuk őket. Úgyhogy hölgyeim, krémezésre fel!

Mit kell tennünk, hogy megelőzzük a striák kialakulását?

  • Fontos, hogy naponta legalább 2 liter vizet igyunk, így megőrizhetjük bőrünk nedvességtartalmát.
  • Ha már a terhesség, illetve diéta kezdetétől megfelelő krémekkel hidratáljuk bőrünket, csökkenthetjük a csíkok kialakulásának a kockázatát

A striák a bőrünkön található fehér vagy vöröses árnyalatú csíkok. Általában akkor bukkannak elő, ha hirtelen növésnek indulunk, netán hízunk vagy nagyobb súlyt dobunk le magunkról. A bőrünk nem tudja követni ezt a gyors változást, ezért „megreped”.
Rengetegen küzdenek vele - még a férfiak is - ám leggyakrabban mégis mi, nők találkozhatunk vele a várandósság alatt. Amikor a gyerkőc elkezd gyarapodni odabent, a pocak mérete hirtelen változik. Igaz, a striák kialakulása nagyban függ a genetikától is, de ez a gyors ütemű növekedés mindenképpen megviseli a bőrt.
Érdemes már a kezdetektől a megfelelő krémeket használni, ahelyett, hogy megvárnánk a csíkok megjelenését. 
Az alábbi termékeket rendszeresen használva biztosak lehetünk benne, hogy mi mindent megtettünk a gonosz kis csíkok kialakulása ellen.

Avon Solutions terhességi csíkok és narancsbőr elleni testápoló krém
Megelőzi a narancsbőr és a striák kialakulását, halványítja a már meglévő csíkokat és segít megőrizni a bőrben a kollagén szintjét. Gazdagon hidratál és könnyen felszívódik, ezért nem marad utána zsíros érzet.
1350 Ft/200 ml
Vichy terhességi csíkok elleni krém
Megőrzi a bőr rugalmasságát és jelentősen csökkenti a striák kialakulásának kockázatát. A mindennapos használat során a bőr szerkezete helyreáll. Ez egy könnyű, enyhén illatosított krém, amely masszírozás során hamar felszívódik.
5695 Ft/200 ml
Babé hízási-, fogyási- és terhességi csíkok ellen krém
Folyamatos használata során regenerálja a bőrön kialakult csíkok rugalmasságát és feszességét. A masszázskrém használata ajánlott terhesség alatt és után, illetve diéta és elhízás esetén is.
4480 Ft/200 ml
Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink