Hogyan szervezzünk tökéletes játszódélutánt?

Molnár Edit

Minden szülő tudja: nem elég csupán összetrombitálni néhány gyerkőcöt ahhoz, hogy utána jól is érezzék magukat együtt.

5 jó tanács:

1. Adjunk időt a  gyerekeknek,  hogy  összemelegedjenek.  Hagyjunk  elöl  egy babaházat vagy egy kosárpalánkot: ezek könnyen hangulatba  hozzák  őket, és segítenek "megtörni a jeget".

2. Tudatosítsuk  magunkban,  hogy  néha  elkerülhetetlenek  a  konfliktusok. Adjunk lehetőséget a gyerekeknek, hogy maguk simítsák el  a nézeteltéréseiket.

3. Iktassunk be ellenőrizhető tevékenységeket. A  közös  festés,  gyurmázás, színezés mind elősegítik az együttműködést, és kevésbé vezetnek nézeteltéréshez.

4.  Döntsük el  előre,  elöl  hagyjuk-e  a  számítógépes  játékokat.  Bizonyos esetekben csak akadályozzák a gyerekeket a közvetlen kapcsolatban, máskor viszont közös örömforrásként szolgálnak.

5. Fogjuk rövidre az eseményt.  2-2,5  óra  rendszerint  tökéletesen  elég  a vendégségben lévő kisgyerekeknek.


Fel a fejjel! Nem te vagy az egyetlen szülő,  aki  olyan  kétségbeesetten  próbál időt szakítani saját magára, hogy időről  időre  játszódélutánt szervez a gyerekének. Valaki másnál!

Mit tehetünk még?
Amikor egyeztetünk a meghívottak szüleivel, térjünk ki a gyerekek  esetleges ételallergiájára: nincs  kellemetlenebb,  mint  amikor az  egyik  meghívott gyerek éhkoppon marad, a többiek pedig önfeledten  lakmároznak. Ezenkívül legyünk határozottak, amikor eljön a búcsú pillanata: 5-10  perccel  indulás előtt figyelmeztessük a  gyerekeket, hogy  meglegyen az átmenet. Így befejezettnek érzik majd a délutánt.A cikk Gail Reichlin és Caroline Winkler: Túlélőkalauz szülőknek c. könyve (Kulinária Kiadó) alapján készült.


Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink