A húsvéti nyuszi már jár-kel és figyeli, hogy minek örülnének a gyerekek! Az együtt eltöltött ínycsiklandó étkezések után, ahol a sonka, kalács, torma és a finom sütik is sorra kerültek már, jöhet a közös játék!

Tovább
Feigl Enikő
Az első gyermekszavaktól minden szülő elolvad, és lelkesen noszogatja porontyát, hogy mondja még egyszer, mondja a mamának és a papának meg a szomszéd néninek is. A gyerekek azonban ilyenkor rendszerint megmakacsolják magukat, majd mikor újból kettesben vagyunk, kimondanak még egy szót, és ilyenkor azt érezzük, hogy ezt az egész világnak hallania kellett volna. Kis idő múlva, pedig már folyékonyan beszélnek, igaz sokszor úgy, hogy csak a legbelsőbb bizalmasuk, az édesanyjuk érti. Habár a félremondások és hibás nyelvtani szerkezetű mondatok nagyon aranyosak a kicsik szájából, de nem biztos,...
Tovább

Az éjszakai félelmek normálisak és gyakoriak gyerekkorban. Se túlreagálni, se gúnyt űzni nem szabad belőlük.

Tovább

Szinte minden szülőben felmerül a kérdés, hogy vajon hány éves kortól érdemes elkezdeni úszni tanítani/taníttatni a gyermeket. Mindenki szeretné ugyanis, hogy a csemete minél hamarabb megtanuljon úszni, és ne kelljen izgulni a strandon a mélyvizes medence környékén, a vízibiciklin, a tengeren. Többféle megközelítés és több tévhit létezik ezzel kapcsolatban.

Tovább

Minden szülő tudja: nem elég csupán összetrombitálni néhány gyerkőcöt ahhoz, hogy utána jól is érezzék magukat együtt.

Tovább

Vajon mi áll egy tomboló kisgyerek haragja mögött? A kommunikáció kulcsfontosságú lehet a feltárásban.

Tovább

Az együtt eljátszott szituációk sok problémát felszínre hoznak és segítséget nyújtanak megoldásukban is.

Tovább

Az óvodába szoktatás nem akkor kezdődik, amikor a gyerek első nap az oviba megy. Készüljünk fel rá időben!

Tovább

Kétségtelen: a mai gyerekeknek sokkal több mindenük van, mégis kevésbé tudják értékelni. Hogyan kezeljük a gyerek követelőzését? Íme 5 jó tanács!

Tovább
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink