Őszi megfázások

A doktornéni válaszol

Sokszor tanácstalan az anyuka, nem tudja mi lenne-e a jobb, hogyan döntsön, mire figyeljen. Jó tanácsokért egy anyukához, egykori olimpikonhoz és neves gyermekgyógyászhoz fordultunk. Dr. Buday-Gyarmati Andrea örömmel válaszolta meg a hozzánk forduló anyukák kérdéseit.

Judit: " Tisztelt doktornő! Nincs valami bevált trükkje arra, hogyan lehet elkerülni a nálunk rendszeres, őszi megfázásokat? A lányom november elején menetrendszerűen megbetegszik, és gyakorlatilag a tél végéig náthás marad."

Andrea: Rengeteg sok bevált trükköm van, amivel arra lehet egyből következtetni, hogy egyik sem az igazi, mert ha lenne egy jó, akkor biztos azt terjeszteném.

Közösségbe jár bizonyára a gyerek, a közösségbe beviszik nem teljesen egészségesen is a társait, és akkor megkapja a fertőzést, és ez nagyon gyakran elő szokott fordulni. Ezt nem nagyon tudjuk elkerülni. De mindenképpen azt gondolom, hogy nagy bevásárlóközpontokba, olyan helyekre, ahol sok ember - esetleg sok beteg ember - lehet, ha elkerülhető, ne vigyük be a kisebb gyerekeket. Tehát ne vigyük a plázába mondjuk télen, ne vigyük moziba, ne vigyük olyan helyre, ahol sok ember van egyszerre zárt közösségben.

Mindenféleképpen érdemes megbeszélni a saját orvosukkal, hogy milyen vitamin készítményt, vagy milyen olyan készítményt javasol, amivel esetleg a behatolási kapunál - tehát orrban, szájban - lehet egy védőrendszert kialakítani, és esetleg akkor kevesebbszer kapja meg ezt a megfázást. Illetve érdemes azon is elgondolkodni, hogy ugye tudjuk, hogy a megfázást általában vírusok okozzák, hogy semmi esetre se kezeljük ezeket rögtön antibiotikummal, hanem hagyjuk, hogy a gyerek saját immunrendszere legyőzze ezt a vírust, mert akkor a következő vírusfertőzésnél nagyobb lesz az ellenállóképessége.

Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink